Meghosszabbított jelentkezési határidő a Mobile Learning Week 2018 konferenciára

Meghosszabbított határidővel, 2018. január 26-ig van lehetőségük jelentkezni az UNESCO honlapján azoknak, akik szimpóziummal vagy workshoppal kívánnak részt venni a szervezet Mobile Learning Week 2018 c. konferenciáján.

A Mobile Learning Week („A mobil tanulás hete”) az ENSZ kiemelt konferenciájaként évente kerül megrendezésre a digitális oktatás témájában, az UNESCO párizsi központjában. A világ minden tájáról meghívott szakértők közreműködésével a résztvevők tapasztalatot cserélhetnek egymással a mobil technológiák oktatást-tanulást támogató hatásáról – különös tekintettel a hátrányos helyzetű közösségekre.

A konferencia minden évben más témára fókuszál. Az 2018. évi mobil oktatási hét témája a telekommunikációra kapcsolódott világban szükséges kompetenciák meghatározása és azok fejlesztésének lehetőségei. A konferencia négy részprogramja (workshopok, szimpózium, oktatáspolitikai fórum, „stratégiai labor”) az alábbi témák köré szerveződik:

  • az oktatás során elsajátítandó digitális kompetenciák meghatározása;
  • innovatív módszerek a digitális gazdaság számára szükséges készségek fejlesztésében;
  • a társadalmi és a nemek közötti egyenlőtlenségek csökkentése a digitális kompetenciák területén;
  • a digitális kompetenciák területén várható változások feltérképezése és előrejelzése.

Az esemény az ENSZ infokommunikációs technológiával foglalkozó ügynökségével (International Telecommunication Union – ITU) együttműködésben kerül megrendezésre, 2018. március 26. és 30. közt.

A konferencia témájáról, programjáról és a jelentkezés feltételeiről itt találhat bővebb információt.