IoT, Big Data and AI: Innovating STEM Teaching through Strengthening Teacher Professionalisation

Nagy örömmel osztjuk meg e felületen is, hogy közzétették a „IoT, Big Data and AI: Innovating STEM Teaching through Strengthening Teacher Professionalisation” (a Nemzetközi Visegrádi Alap által finanszírozott) projekt nyílt felhívását. A projekt egy négyhónapos gyakorlati képzési program középiskolai tanárok számára a négy visegrádi országban, Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban és Szlovákiában: pedagógiai, tantervi és technikai szinten.

A projekt 2021 szeptemberétől decemberéig tart. A résztvevő tanárok iskoláit olyan csúcstechnológiai berendezésekkel látják el, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy egy közös platformon történő adatgyűjtés révén figyelemmel kísérjék és elemezzék a környezeti és éghajlati változásokat (pl. levegő hőmérséklete, csapadékmennyiség, páratartalom, nap- és UV-sugárzás stb.). A tanárok és diákok közös online képzésben vesznek részt, és saját osztálytermeikben fedezik fel és hozzák létre a 21. századi tanítási és tanulási környezetet.

A projekt lehetővé teszi számukra, hogy:

  • bővítsék pedagógiai szakértelmüket és digitális kompetenciájukat;
  • együttműködjenek a V4-országok más tanáraival, illetve kicseréljék tapasztalataikat egymás között;
  • fejlődjön a tanulók innovációs és vállalkozói készsége, valamint fejlesszék készségeiket (például: globális állampolgárság, kritikus gondolkodás és kreativitás).

Ha többet szeretne megtudni a „IoT, Big Data and AI: Innovating STEM Teaching through Strengthening Teacher Professionalisation” projektről, kérjük, tekintse meg az ismertetőjét.

A projekten való részvétel nem igényel sem regisztrációs, sem részvételi díjfizetést.

Ajánljuk Önnek, hogy legyen részese ennek a projektnek, és arra biztatjuk, hogy jelentkezzen. Kérjük, ossza meg a nyílt felhívást az országában működő hálózatai között is.