CODE WEEK 2018 PÁLYÁZAT – EREDMÉNYEK

A Code Week 2018 magyarországi koordinátorai pályázatot írtak ki azon köznevelési intézmények számára, amelyek saját kódolási eseményeket szerveztek és ezeket be is jelentették a nemzetközi honlapon. A megvalósult és dokumentált események szervezői közül 21 iskola pályázott és a zsűri döntése alapján a Code Week céljaival összhangban álló programokat megvalósító innovatív iskolák közül a következőket díjazta:

Bükkábrányi Arany János Általános Iskola

Nyeremény: az Abacusan Stúdió partnereként a Stratolab Kft. – Csillagszekér Planetárium kihelyezett programja 1 db mobil planetárium program. A program 20-20 perces csillagászati 3D planetárium foglalkozás, egymás után megtartva 5 osztály részére (osztályonként max. 25 fő).

BGSZC Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma

Nyeremény: az Abacusan Stúdió felajánlásaként 40 középiskolás diák és kísérő tanáraik számára részvételi lehetőség a Kód Teátrum nevű interaktív diákszínházi produkció Ismeretlenek c. előadására. Az előadások az internetbiztonsággal foglalkoznak, dráma tagozatos középiskolások elő tartanak tükröt internet- és okoseszköz használatukkal kapcsolatosan (helyszín: Premier Kult Café, Budapest).

VJÁI Fekete Lajos Tardosi Szlovák Nemzetiségi Tagintézménye

Nyeremény: a Balázs-Diák Kft. által felajánlott 1 db MBOT alap robotkészlet

Zalaapáti Gábor Áron Általános Iskola

Nyeremény: a Mobility – Győr Digitális Élményközpont által felajánlott foglalkozás egy iskolai csoport számára, amelynek során elkalauzolják őket a robotok világába.

Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon, Miskolc

Nyeremény: „A robotok titokzatos világa” című foglalkozás egy középiskolai csoport részére (max. 30 fő) a Makerspace Budapest felajánlásából.

Vasvári Pál Általános Iskola, Dunaújváros

Nyeremény: foglalkozás egy általános iskolai csoport részére (9 éves kortól, max. 30 fő) az Edu&Fun Digitális Élményközpont felajánlásából. A téma: Alkoss önműködő szerkezeteket! – 3D tárgyalkotás, és LEGO Robotok.

Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola

Nyeremény: 90 perces ArTeC robotika foglalkozás max. 20 fős felső tagozatos csoportnak az Abacusan Stúdió oktatótermében.

Óbudai Harrer Pál Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola

Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Nyeremény: az Abacusan Stúdió jóvoltából az iskolák egy-egy pedagógusa térítésmentesen vehet részt egy 30 órás akkreditált robotika képzésen (Pedagógus-továbbképzés az Abacusan-ArTeC digitális pedagógiai eszközcsomagok használatához).

A pályázaton részt vevő iskolák mindegyike oklevelet kap. A nyereményekkel kapcsolatban az érintettek e-mailen kapnak további tájékoztatást.

Minden nyertesnek és a Code Week minden aktív szereplőjének gratulálunk!

Horváth Ádám és Főző Attila László

EU Code Week nagykövetek