BETT Show 2019

A világ egyik legnagyobb oktatástechnológiai kiállítása, a BETT (British Educational Trade and Technology) Show immár 35. alkalommal, 2019. január 23–26. között került megrendezésre Londonban. A oktatástechnológiai eszközök és a szolgáltatások legfrissebb trendjeit bemutató eseményen 136 országból 34 ezer látogató vett részt, 850 vállalat és számos új startup mutatkozott be.

A kiállításon részt vettek a Magyarország Digitális Oktatási Stratégiájának implementációját támogató szervezet, a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) munkatársai is. A rendezvény idén is az oktatást támogató digitális eszközök, a tanulás és tanulásszervezés, a digitális tartalmak és tartalommenedzsment, a robotika és STEAM-megoldások gazdag tárházát nyújtotta. A DPMK szakemberei a kiállítók standjainak megtekintése mellett, számos bemutatón, workshopon és szakmai előadáson ismerkedhettek a területen megjelenő újdonságokkal. A részvétel emellett lehetővé tette a nemzetközi szinten is meghatározó személyekkel és szervezetekkel történő kapcsolatfelvételt, illetve a meglévő kapcsolatok megerősítését. A rendezvényen részt vevő hazai pedagógusok, szak- és fejlesztéspolitikai szakemberek körében szervezett megbeszélések is elősegítették azt, hogy a hazai digitális átállás az európai és világtrendekhez illeszkedve folyhasson.

A DPMK szervezésében és koordinálásában Magyarországról érkező szakmai szervezetek, szakpolitikusok és pedagógusok, valamint a határon túli magyar pedagógiai intézetek képviselői két időpontban vehettek részt a Benhurst Primary Schoolba szevezett iskolalátogatáson. A magyar vendégek számára a DPMK két vezetett túrát szervezett a kiállításon, melynek keretében a DOS hazai implementálása szempontjából legfontosabb standok kerültek bemutatásra. A standlátogatások megfelelő alkalmat teremtettek arra, hogy egy-egy termékcsoport, szolgáltatás vagy a digitális pedagógia szempontjából fontos módszertani megoldást behatóbban megismerjenek az érdeklődők.

Horváth Ádám, a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ divízióvezetője, a kiállítást megelőzően a magyarországi delegáció tagjaként részt vett a világ oktatási és képzési minisztereinek találkozója, az Education World Forum rendezvényein is. Az oktatás és a mesterséges intelligencia kapcsolatát az oktatásirányítás szemszögéből vizsgáló eseménysorozaton Chile, Dél-Afrika, Egyesült Arab Emirátusok, Egyiptom, Izrael, Kolumbia, Kanada, Magyarország, Egyesült Királyság és az USA képviseltette magát, továbbá jelen volt az OECD és az Education World Forum delegációja is.

A Horváth Ádámmal a BETT Show kapcsán a digitális technológia és mai magyar oktatás kapcsolatáról készült interjút itt hallgathatják meg. (A Magyar Rádió Napközben c. műsorában 10:14:30-kor indul a beszélgetés).