A DPMK a XXIV. Komáromi Pedagógiai Napokon

Innováció és digitalizáció a 21. században – ebben a témában tartott 2019. február 18-tól egy héten át rendezvénysorozatot a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szervezetének Komáromi Területi Választmánya. Az esemény a régió legrangosabb szakmai találkozója, amely évről évre több mint ezer pedagógust vonz.

 A XXIV. Komáromi Pedagógiai Napokat Lőrinczi Zoltán, az EMMI Kárpát-medencei magyar oktatás fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára is megtisztelte jelenlétével. A konferenciát Cséplő Viktória, az Választmány elnöke nyitotta meg és üdvözölte a jelenlevőket, valamint a díszvendégeket: Prékop Máriát, a szlovák oktatásügyi minisztérium nemzetiségi főosztályának vezetőjét, Keszegh Bélát, Komárom polgármesterét, a Selye János Egyetem képviseletében pedig annak alapító, valamint jelenlegi rektorát, Albert Sándort és Juhász Györgyöt.

A rendezvénysorozat szakmai programjának megvalósításában a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ munkatársai is részt vállaltak. A konferencia nyitó előadását Molnár Szilárd tartotta a Hol van a technológia jogos helye a 21. századi osztályteremben? címmel a Kultúrpalota dísztermében. Főző Attila és Szabados Tímea a mobileszközök használatáról, a digitális pedagógiai módszereket támogató technológiákról tartott szakmai tréninget általános iskolai és középiskolai pedagógusok számára az Eötvös Utcai Alapiskolában. A Felvidéki Magyar Pedagógusok Házában zajló, kötetlenebb szakmai workshopon pedig Molnár Szilárd és Szilágyi Ádám beszélt az átalakuló oktatásról az Ipar 4.0 korában, valamint a mesterséges intelligencia, robotok és a pedagógus professzió kapcsolatáról.

A XXIV. Komáromi Pedagógiai Napok támogatója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Miniszterelnökség, a Nemzetpolitikai Államtitkárság, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Komáromi Városi Önkormányzat volt.

További hírek:

Előadások, tréningek, bemutató órák – Pedagógiai Napok Komáromban