A digitális jövő elkezdődött. Benne vagy?! – Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás 2019

A digitális oktatás ma már inkább a jelen, mint a jövő: az egyetlen módszer arra, hogy a gyermekek versenyképes tudással felvértezve lépjenek ki az iskola kapuján. Ehhez azonban nemcsak mást, de máshogy is kell tanítani. Az idei DOKK központi kérdése, hogy milyen kihívásokkal szembesül eközben a magyarországi oktatási rendszer, hogyan támogathatja az iskola a XXI. században nélkülözhetetlen készségek fejlesztését.

Prediktív karbantartás, robotokkal kivitelezett raktározás, távsebészet, aszúkészítés mesterséges intelligenciával, valós idejű fordítás: a villámgyors fejlődés korát éljük egy digitális gazdaságban, ahol sokféle technológia dolgozik együtt hálózatokba kötve, az automatizált folyamatok pedig számos munkakört átalakítanak. A gazdaságban lejátszódó folyamatok átformálják a munkaerőpiaci igényeket is, az oktatás pedig megoldásokat keres arra, hogy biztosítsa a mai tanulók felnőttkori versenyképességét.

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) szervezésében megrendezésre kerülő második DOKK – Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás bemutatja az oktatás modernizációjához kapcsolódó pedagógiai, módszertani megújulás lehetőségeit, az oktatástechnológia legújabb vívmányait. A résztvevők az esemény két napja alatt tájékozódhatnak a digitális oktatáshoz kapcsolódó innovatív pedagógiai és technológiai megoldásokról, az intézmény- és humánerőforrás-fejlesztés lehetőségeiről, a magyarországi és nemzetközi jó gyakorlatokról.

A plenáris előadásokon és a kerekasztal-beszélgetéseken a hazai és nemzetközi tudományos és a gazdasági élet, valamint a szakpolitika képviselői osztják meg a témával kapcsolatos stratégiai és szakmai gondolataikat. A szekciók, módszertani műhelyek, bemutató órák és teachmeetek keretében pedig fejlesztők, gyakorló pedagógusok kapnak lehetőséget arra, hogy bemutathassák a jól működő gyakorlataikat.

A konferencia kiváló alkalom arra, hogy a köznevelési intézmények, pedagógusok tájékozódjanak a digitális átállás jelenlegi helyzetéről, az eddig elért eredményekről, és az előttük álló kihívásokról, lehetőségekről.

A konferencia témáiból:

 • Kódolás, algoritmizálás, robotika az oktatásban
 • Nemzetközi tapasztalatok – Mi látszik az észt digitális tükörben?
 • Az intézményi digitális átállás lépései – Digitális Névjegy Rendszer
 • Innovatív pedagógiai jó gyakorlatok – pedagógus pályázat
 • A pedagógusok digitális kompetenciái, fejlődési utak, továbbképzési lehetőségek
 • Stratégiai tervezés és implementáció az oktatás digitalizációjában
 • A Digitális Oktatási Stratégia monitoring rendszere
 • Olvasónak maradni a digitális korban
 • A digitális kor lehetőségei a méltányos oktatásban
 • Mesterséges Intelligencia
 • A 2019-es Digitális Témahét pályázatok díjátadója és bemutatója
 • A Digitális Gyermekvédelmi Stratégia kutatásai és kortárs mentori programja

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ a konferencián mutatja be az EFOP-3.2.15-VEKOP-17-2017-00001 számú „A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérés-értékelés és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása” c. projekt keretében megvalósult eddigi eredményeket, új digitális fejlesztéseket is.

A rendezvényre várjuk minden érdeklődő – fenntartók, intézményvezetők, pedagógusok, oktatási szakemberek, diákok, hallgatók – jelentkezését.

A konferencia időpontja és helyszíne:
2019. június 7–8., Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem „I” épület
1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 2.

A konferencián való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Részletes program és regisztráció.