Legózz, programozz és indíts csapatot a WRO™ Legorobot versenyen!

Vannak olyan lelkes diákok az iskolában, akik érdeklődnek az informatika iránt? Szeretnéd, hogy a diákok „játszva” megtanuljanak Lego robotot programozni? Rendelkezik az iskolád LEGO EV3 szettel, és szeretnétek gyakorlatban is használni? Regisztrálj 2-3 fős csapattal és képviseljétek ti Magyarországot 2019. novemberében a győri WRO Világdöntőn!

A World Robot Olympiad™ (WRO™) egy nemzetközi robotépítési és -programozási verseny, amelynek célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakmák választására. A felkészülés alatt a 2-3 fős csapatok egy csapatvezető segítségével közösen gyakorolnak,  de a versenyeken a csapattagoknak egyedül kell megoldani a feladatokat, az előzetesen megszerzett tudás alapján.

A versenyen 6–25 év közötti fiatalok vehetnek részt 4 kategóriában (Regular, Open, Football, Advanced Robotics Challenge) és 6 korosztályban. A versenyen a csapatok a robotjukat LEGO MINDSTORMS® elemekből építik meg, de versenykategóriától függően a többi vezérlő-, építőanyag vagy programozási nyelv használata is megengedett. Az ARC kategóriában a National Instrument myRIO vezérlőegysége és a MATRIX, TETRIX építőelemek használhatók.

2019. évi WRO verseny témája: Smart Cities

A WRO 2019-es versenyszezonjában 10 regionális fordulót tartunk az Edutus Egyetem szervezésében. A regisztrált csapatok 4 kategóriában és 6 korosztályban mérhetik össze tudásukat, és kvalifikálhatják magukat a tatabányai nemzeti döntőre. A legjobban teljesítő csapatok a novemberi győri világdöntőn képviselhetik Magyarországot.

Szeretnél csapatot indítani, de nem érzed úgy, hogy kellőképp felkészültek volna a versenyre? Az idei versenyszezon jó lehetőség lehet arra, hogy a gyerekek megtapasztalják a versenykörnyezetet, jártasságot szerezzenek és a következő évben – beépítve az idei felkészülés során megszerzett ismereteket és gyakorlati tudást – rutinosan indulhassanak a megmérettetésen.

 Jelentkezési határidő a versenyre: 2019. április 26.

A regionális versenyek helyszíneiről, időpontokról, kategóriákról és a regisztráció menetéről a www.wro.hu oldalon tudhat meg több információt.