Cikkíró és interaktív pályázatot hirdet a Vodafone Magyarország Alapítvány

Cikkíró és interaktív pályázatot hirdet a Vodafone Magyarország Alapítvány az április 8–12. között megrendezett Digitális Témahét alkalmából. Az Alapítvány és az országos program célja közös: ösztönözni az okoseszközök kreatív és minél sokoldalúbb használatát az iskolai oktatásban, ezáltal fejlesztve a jövőben nélkülözhetetlen digitális kompetenciákat.

A cikkíró pályázat témája a digitalizáció és a generációs különbségek a családokon belül. A szervezők minimum 2500 karakter terjedelmű, címmel és alcímmel ellátott írásokat várnak a megadott témában, öt-hat mondatos bemutatkozással. A pályázaton általános iskolák 7–8. osztályos tanulói, illetve középiskolások vehetnek részt. A pályaművekkel kapcsolatos elvárás, hogy bemutassák a technológia hatását a mindennapi életre, különös tekintettel a családokon belül tapasztalható generációs különbségekre. A tíz legjobb pályamű írójával személyesen vagy Skype-on keresztül veszik fel a kapcsolatot, véleményezik az elkészült munkát, és javaslatot tesznek a további kidolgozandó részletekkel kapcsolatban.

Az átdolgozott munkák közül a legjobb három anyagot publikálják a Digitális Család online magazin felületén, a pályázók pedig egy Vodafone Smart TAB N8 4 db tablettel gazdagodnak a Vodafone Magyarország Alapítvány jóvoltából.

Javaslatok, segítő kérdések a cikkhez:

  • Mi az, amihez a szüleid nem értenek, vagy amihez te jobban értesz? Mit tanítanál meg a szüleidnek, nagyszüleidnek?
  • Hogyan képzeled el a munkahelyet, ahol majd dolgozni fogsz? Milyen digitális eszközökkel fogsz dolgozni?
  • A technológia hatására mennyiben lesz más az életed, mint a szüleidnek?

A pályaműveket a foundation.hu@vodafone.com címre kell beküldeni a pályázóknak május 3-ig.

További információk a vodafone.hu oldalon itt.