EU Code Week 2020 pályázat

Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Programozás Hete az Európai Unió által elindított, de mára világméretűvé vált önkéntes kezdeményezés, melynek célja, hogy minél több emberhez eljuttassa az algoritmikus gondolkodást, a programozást és a korszerű digitális technológia eredményeit. A program kiemelt szakmai támogatója, a Digitális Jólét Nonprofit Kft., pályázatot hirdet a Code Weekhez kapcsolódó eseményeket szervező magyarországi iskolák, illetve Digitális Jólét Program Pontok számára.

A pályázatot benyújtók az alábbi kategóriákban nyerhetnek értékes díjakat intézményük számára.

A legaktívabb iskola

Keressük az idei év legaktívabb iskoláját, amely a Code Weeken a legtöbb különböző típusú eseménnyel vett részt, és a honlapján vagy más saját, publikus csatornáin dokumentálta is a tevékenységeit.

A legaktívabb iskola kategória nyertesei az algoritmikus gondolkodás fejlesztésében használható digitális oktatási eszközt nyernek 100 ezer Ft (I. helyezett), 50 ezer Ft (II. helyezett) értékben.

A kategória támogatója:

 

A legszínesebb programkínálat

2020-ban a díjat olyan iskola nyerheti el, amely a legváltozatosabb, egyben a legkorszerűbb programkínálattal jelentkezett, és a megvalósítást dokumentálta is honlapján vagy egyéb saját, publikus csatornáin.

A legszínesebb programkínálat kategória nyertesei az algoritmikus gondolkodás fejlesztésében használható digitális oktatási eszközt nyernek 100 ezer Ft (I. helyezett), 50 ezer Ft (II. helyezett) értékben.

A kategória támogatója:

 

A Code Week üzenetét legjobban közvetítő iskola

A díj nyertese olyan iskola lehet, amely sok résztvevőnek és sokféle korosztálynak hirdetett és valósított meg Code Week eseményeket, és hirdette, több felületen is megjelenve képviselte a kezdeményezés üzenetét.

A kategória nyertesei az algoritmikus gondolkodás fejlesztésében használható digitális oktatási eszközt nyernek 100 ezer Ft (I. helyezett), 50 ezer Ft (II. helyezett) értékben.

A kategória támogatója:

 

Különdíj

A fenti kategóriák pályázói közül a szakmai zsűri különdíjakat is odaítél.

Támogatók:

A Vígvári Rendszerház, amely egy Robotics BT Kezdő készletet ajánlott fel.
A pályázók közül egy-egy osztály elutazhat és izgalmas foglalkozáson vehet részt a
budapesti Edu&Fun Digitális Élményközpontban
győri Mobility Digitális Élményközpontban
DigITér Debrecen Digitális Élményközpontban

 A Code Week legaktívabb DJP Pontja

2020-ban kiemelt figyelmet szentelünk az állampolgári digitális kompetencia fejlesztésére, ezért keressük a Code Week legaktívabb DJP Pontját, amely a legváltozatosabb, egyben a legkorszerűbb programkínálattal jelentkezett, és a megvalósítást dokumentálta is.

A kategória nyertesei az algoritmikus gondolkodás fejlesztésében használható digitális oktatási eszközt nyernek 100 ezer Ft (I. helyezett), 50 ezer Ft (II. helyezett) értékben.

A kategória támogatója:

 

A fenti pályázati kategóriákra olyan hazai általános vagy középiskolák, szakképző intézmények, valamint DJP Pontok jelentkezhetnek, amelyek a Code Week befejezése, azaz 2020. október 25. előtt regisztrálják eseményeiket és 2020. november 8-ig meg is valósítják azokat. Csak saját szervezésű, a Code Week témáihoz illeszkedő, a codeweek.eu honlapon regisztrált, jóváhagyott és jelentéssel lezárt eseményekkel lehet pályázni!

 

A pályázatokat 2020. november 13-ig kell benyújtani ezen az online felületen.