DOKK 2017 – kiállítók

I. Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás

Az EFOP-3.2.4-16-2016-00001 számú Digitális kompetencia fejlesztése című és az EFOP-3.2.15-VEKOP-17-2017-00001 számú A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérés-értékelés és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása című projekt DPMK konzorciumi partner nyitórendezvénye

RÉSZLETES PROGRAM

Beltér – standtérkép          Sátor – standtérkép

Kiállítók

pontgyűjtő játékban résztvevő kiállító

 

 

Az Abacusan Stúdió akkreditált kiváló tehetségpont elkötelezett az informatika – robotika oktatása mellett. Saját tehetséggondozó és ismeretterjesztő programjaink mellett évtizedes tapasztalattal, tananyagfejlesztéssel, saját tematikával, pedagógus továbbképzéssel segítjük az iskolák munkáját. Egyedileg kialakított, ArTeC robotika alapú eszközcsomagjaink célja a gyermekek logikus gondolkodásának, kreativitásának, kommunikációjának, szövegértésének, matematikai, fizikai ismereteinek fejlesztése.
További információ: abacusan.hu
Kiállítóhely: S111

 


Alba Innvovár Digitális Élményközpont
További információalbainnovar.hu
Kiállítóhely: B102

 


Látogasson el bemutató osztálytermünkbe! Robotok, oktatási szoftverek, taneszközök és minőségi bútorok, mind egy helyen. Olyan modern oktatási eszközöket válogattunk össze, amelyekkel élmény a tanulás és a tanítás. Programozás általános iskolásoknak Scratch-ben Edbot humanoid robottal, óvodásoknak Bee-Bot robot méhecskével. Többszörösen díjnyertes Ügyesedni fejlesztő szoftvereink premierje óriás interaktív táblán, tableten és laptopon – szemvezérléssel is! Futurisztikus kijelző élmény az Active Floor, interaktív padlónak köszönhetően. Promóciós kódok és nyeremények!
További információtaneszkoz.hu
Kiállítóhely: S309

 


Calculus Bt. az Autograph magyarországi forgalmazója. Ha a matematikai összefüggéseket, absztrakciókat a tanulók számára könnyebben érthetővé akarjuk tenni, nagyon fontos a megfelelő szemléltetés. Ehhez nyújthat segítséget az Autograph nevű, kifejezetten a matematikatanítás támogatására kifejlesztett szoftver, mely nemcsak a jó képességű diákok tehetséggondozására megfelelő eszköz, de szemléletes példákkal a lemaradóknak is segíthet a felzárkózásban. Az Autograph a legjobb intuitív eszköz a tanár és a diákok kapcsolatában; interaktív lehetőségeivel és látványosságával izgalmassá teszi a házi feladatok megoldását. A szoftver tökéletesen használható az INTERAKTV FEHÉR TÁBLÁKKAL és a TABLET eszközökkel. A könnyebb megtanulhatóság érdekében a szoftver oktatóanyagot is tartalmaz!
További információ: calculus.hu/autograph
Kiállítóhely: S017

 


A Cisco Systems megoldásai kis-, közép- és nagyvállalatok, felsőoktatási és kormányzati intézmények számára biztosítanak hálózati, kommunikációs, biztonsági és adatközponti megoldásokat. Mára a hálózatok mindennapi életünk részévé váltak. A sikeres üzleti működéshez folyamatos innovációra és a lehető legnagyobb biztonságra van szükség. A Cisco alapjaiban megváltoztatta a hálózattervezést, létrehozta a szándék alapú (intent-based) hálózati rendszerek technológiáját. A Cisco hazánkban is számos komoly referenciát tudhat magáénak a vállalati, a távközlési és internetszolgáltatói, valamint a kormányzati és az oktatási szektorban.
További információwww.cisco.hu
Kiállítóhely: B202

 


A Dell EMC hisz abban, hogy a technológia az oktatás mozgatórugója és a hozzáférés a szükséges informatikai feltételekhez nem lehet kiváltság kérdése. Vállalatunk azon dolgozik, hogy mindenki számára biztosítsuk a megfelelő technológiai hátteret a tudásátadáshoz, és az elkövetkezendő generációk felkészülten állhassanak a jövő kihívásai elé.
További információwww.dell.hu
Kiállítóhely: S203

 


A Digitális Esélyegyenlőség Alapítványt (DEA) – eredeti célja szerint – fejlesztésekkel, támogató, segítő, közvetítő szolgáltatásokkal segíti mindazokat, akik IKT kompetenciáik elégtelensége miatt komolyan gátoltak a boldogulásban. Már az alapítvány indulásakor azonban világossá vált, hogy az infokommunikációs tudás nem kiragadható az egyéb gondolkodási, problémamegoldási, illetve tanulási és szociális kontextusból. Így projektjeink a kezdetektől komplex módon szolgálják a felzárkóztatást a fenti kompetenciák egyidejű fejlesztésével különböző programok, együttműködések keretében.
További információwww.deaweb.hu
Kiállítóhely: S303

 


Az Edu&Fun Digitális Élményközpont olyan programokat, szakköröket kínál a gyerekeknek (már 5 éves kortól 16 éves korig), amelyek segítségével könnyen, gyorsan, játékosan elsajátítják a 3D tervezés és nyomtatás, az algoritmikus gondolkodás, és a programozás alapjait.
További információwww.edufun.hu
Kiállítóhely: S305

 

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége és Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és EGYMI közös standján mozgássérült diákok fogják bemutatni, hogy hogyan lehet azonos projekten, párhuzamosan együtt dolgozni egyszerre több helyszínről, valamint ehhez kapcsolódó speciálisan mozgássérültek által használt eszközöket mutatunk be.
További információwww.fodisz.hu
Kiállítóhely: B404

 


Japán vezető infokommunikációs technológiai (IKT) vállalata, a Fujitsu technológiai termékek, megoldások és szolgáltatások teljes választékát kínálja. Ügyfeleit mintegy 155 ezer Fujitsu dolgozó támogatja a világ több mint 100 országában. Célunk, hogy tapasztalatainkat hasznosítva és az IKT-ben rejlő lehetőségeket kiaknázva, ügyfeleinkkel együtt alakítsuk a társadalom jövőjét.
További információfujitsu.com
Kiállítóhely: B301

 


A GAMAX Laboratory Solutions a SMART Technologies minősített partnere. A SMART márkájú interaktív oktatást támogató eszközök (interaktív táblák, SMART Learning Suite szoftvercsomag, digitális interaktív panelek) régóta ismertek a hazai oktatási intézmények által. A kiállítóterületen a látogatók megismerkedhetnek a legkorszerűbb digitális interaktív kijelzőkkel. Ez a technológia a hagyományos projektoros megoldással szemben halkabb, megbízhatóbb alkatrészcsere mentes működést tesz lehetővé. A látogatók megismerhetik még a korszerű SMART Learning Suite interaktív oktatás támogató szoftvercsomagját, mellyel lehetőség van az órai munkába távoli személyeket bevonni, a tananyagot a felhőben megosztani a tanulókkal, kvíz feladatokat vagy szavazásokat lebonyolítani.
További információgamax.hu
Kiállítóhely: B201

 


Hewlett-Packard
További információhp.com
Kiállítóhely: B103

 


Hyperion Interaktív Oktatásfejlesztő
További információtae.hu
Kiállítóhely: S101

 


Egyesületünk célja, hogy segítséget nyújtsunk a legmodernebb pedagógiai módszerek elterjesztésében, a példaértékű innovatív kezdeményezések minél szélesebb körben történő elterjesztéséhez. Szeretnénk ezt úgy megvalósítani, hogy mindeközben ne sérüljön a digitális esélyegyenlőség, és a modern eszközöket magabiztosan, felelőséggel és biztonságosan használó nemzedékek hagyják el az iskolákat. Egyesületünk tagjai hisznek a fenti célokban, és várják a hasonlóan gondolkodó kollégák jelentkezését.
További információwww.innovativpedagogia.hu
Kiállítóhely: S103

 


Egyesületünk célja, hogy segítséget nyújtsunk a legmodernebb pedagógiai módszerek elterjesztésében, a példaértékű innovatív kezdeményezések minél szélesebb körben történő elterjesztéséhez. Szeretnénk ezt úgy megvalósítani, hogy mindeközben ne sérüljön a digitális esélyegyenlőség, és a modern eszközöket magabiztosan, felelőséggel és biztonságosan használó nemzedékek hagyják el az iskolákat. Egyesületünk tagjai hisznek a fenti célokban, és várják a hasonlóan gondolkodó kollégák jelentkezését.
További információisze.hu
Kiállítóhely: B103

 

H-Didakt
További információ: hdidakt.hu és education.lego.com
Kiállítóhely: S110

 


A Lenovo egy 46 milliárd dolláros árbevétellel rendelkező, a Fortune 500-as listáján szereplő vállalat, a fogyasztói, üzleti és vállalati innovatív technológiák élvonalbeli szolgáltatója. Cégünk portfóliójába kiváló minőségű és megbízható szolgáltatások és termékek tartoznak, mint asztali PC-k (beleértve a legendás Think és a több üzemmódú YOGA brandet), munkaállomások, szerverek, tárhelyek, okostévék, illetve táblagépeink, applikációink és okostelefonjaink számos termékcsaládja (beleértve a Moto brandet). Csatlakozzon hozzánk a Linkedin-nen és kövessen minket a Facebookon és Twitteren, vagy látogasson el a honlapunkra.

Ha mindig is vágytál arra, hogy egy profitól tanulj rajzolni és szépírni, akkor eljött a te időd! A Lenovo a Yoga Book Rajzakadémia megtanít rajzolni egy profi kalligráfus segítségével! Hab a tortán, hogy a hagyományos papír-ceruza felállás helyett ezúttal a Yoga Book 2az1-ben tableten történik az oktatás.
Az esemény az Digitális Oktatási Konferencia és Kiállításon kerül megrendezésre, szeptember 29-én pénteken 10:00 – 18:00-ig (12:00 -13:00-ig ebédszünet), illetve szeptember 30-án szombaton 10:00 – 13:00-ig. A kurzusok egy órásak, egy kurzuson 6 fő tud részt venni, a kurzusokhoz megfelelő eszközöket a Lenovo biztosítja.
Ha úgy érzed jelentkeznél az ingyenes Yoga Book Rajzakadémiára, keresd a BME Informatikai Kar épülete mellett található sátorban a Lenovo Yoga Book Rajzakadémia standját, ahol a hostessek beregisztrálnak majd egy számodra megfelelő időpontban lévő kurzusra.

További információwww.lenovo.com/hu
Kiállítóhely: S202

 


A VISZ, a magyarországi vállalatoknál dolgozó vezető informatikusokat tömörítő nonprofit egyesület, amely 1997 óta támogatja a hazai CIO-k munkáját. Alapításakor megfogalmazott céljainak megfelelően mind a mai napig az informatikai megoldások alkalmazóinak szempontjából segíti az informatikai kultúra általános fejlődését és terjesztését díjaival (Év CIO-ja, Braun Péter-díj), pályázataival (Év Informatikai Oktatója). Tavaly hirdette meg először Az év tanári csapata a digitalizációért című pályázatot középiskoláknak. A szervezet tagjai rendszeresen tartanak előadásokat informatikus hallgatóknak. Az elmúlt években több felsőoktatási intézménnyel alakítottak ki kapcsolatot, hogy a hallgatók első kézből ismerhessék meg a vállalati informatika kihívásait, feladatait. A szervezet aktívan bekapcsolódott a legifjabbak képzésébe is. A VISZ Programozói tábor immár három éve várja minden évben a 10-18 éves korosztályt. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel partnerségben szervezett táborokat eredetileg a szervezethez kapcsolódó informatikai vezető gyermekeinek indították. Ma már azonban bárki jelentkezhet, aki csak egy kicsit is érdeklődik a programozás játékos formája iránt.
További információmvisz.hu
Kiállítóhely: S102

 


Maugli keresése. Maugli autizmussal él vagy ahogy az őt segítők mondják: autisztikus spektrum zavara van. Ez végigkíséri őt egész életében. Tudjuk, hogy őt is támogathatja infokommunikáció. Célunk Maugli biztonsága és életének kiteljesítése. Az INFOTÉR ezzel a projekttel, kíván segíteni minden érintettnek. Az egyesületről: Az Informatika a Társadalomért Egyesület 2007-ben alakult azzal a céllal, hogy szakmai kutató, tájékoztató, ismeretterjesztő munkájával hozzájáruljon a magyar információs társadalom fejlődéséhez. Ebből adódóan az oktatási terület támogatása kiemelkedő fontosságú az egyesület mindennapi munkájában.
További információmaugli.infoter.eu
Kiállítóhely: S108

 


Microsoft Magyarország
További információmicrosoft.hu
Kiállítóhely: S301

 


A Mobidik – Mobil Digitális Iskola hétköznapi nyelven egy minden digitális földi jóval felszerelt, a 21. század tantermének berendezett speciális irodakonténer, ami hétről hétre újabb iskolákba jut el és teszi megélhetővé a jövő digitális oktatását. Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy az utazó digitális iskola keretében nem pusztán informatika oktatásról beszélünk, hanem arról a szemléletváltásról, hogy a különböző tantárgyak miként oktathatók, tehetők izgalmasabbá, komplexebbé a 21. század eszközrendszerével és pedagógiai gyakorlatával. A tanteremben a diákoknak bemutató órák, a tanároknak digitális pedagógiai módszertani képzés zajlik.
További információmobidik.hu
Kiállítóhely: K

 


A BOOKR Kids egy okoseszközökre letölthető díjnyertes könyvtáralkalmazás olyan interaktív történetekkel, melyek bizonyítottan támogatják az olvasás készségszintű megerősítését és a szövegértést. Az erre épülő pedagógiai program részleteivel, ajándékokkal és rengeteg történettel várjuk az érdeklődőket!
További információwww.bookrkids.hu
Kiállítóhely: S206

 


A Mozaik által kidolgozott mozaLearn integrált digitális oktatási rendszer világviszonylatban is az oktatás élvonalába tartozik. A mozaBook az interaktív táblára fejlesztett alkalmazások vezéreleme, amely 3D-modellekkel, oktatóvideókkal, feladatokkal, tematikus eszközökkel teszik érdekesebbé, élményszerűbbé a tanórákat.
További információwww.mozaweb.hu
Kiállítóhely: B405 és S201

 


A Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. az informatikáért felelős miniszterrel kötött közszolgáltatási szerződés keretében látja el az információs társadalom fejlesztésével, ezen belül kiemelten a digitális készségek fejlesztésével, és az e területen működő programok koordinációjával kapcsolatos feladatokat az iskolarendszeren kívüli képzések vonatkozásában; valamint ellátja a Digitális Jólét Program Hálózat (korábbi eMagyarország Hálózat) és az annak részét képező Digitális Jólét Program Pontok (korábbi eMagyarország Pontok) szakmai koordinálásával kapcsolatos feladatokat, felügyeli és koordinálja a Digitális Jólét Program Mentorok (korábbi eTanácsadók) munkáját, illetve működteti a kezdő informatikai vállalkozások nemzetközi piacra lépését segítő szakértői, mentori hálózatot, valamint részt vesz a startup ökoszisztéma fejlesztését szolgáló kormányzati kezdeményezések végrehajtásában.
Kiállítóhely: S106

 


Nexius Learning
További információnexiuslearning.com
Kiállítóhely: S306

 


Az NI olyan rendszereket biztosít a mérnököknek és tudósoknak, melyek fokozzák a termelékenységet, innovációt és felfedezést.
További információhungary.ni.com
Kiállítóhely: S205

 


Az elmúlt évben Bánkirobot Team tagjai nem mindennapi elismerésekkel tértek haza a versenyek végén, hiszen minden bemutatott eszközük nemzetközi szintű bemutatására kaptak lehetőséget. A JELNYELVI SZINKRONTOLMÁCS alkotója, Tóth Bence, melynek segítségével a halláskárosult emberek a jelnyelv segítségével úgy kommunikálnak, hogy a jelelt szöveget a hallgatóság felolvasva hallja. A kesztyű legfontosabb célja tehát, hogy viselője képes legyen kommunikálni azokkal az emberekkel is, akik nem ismerik a jelnyelvet. A vízalatti kutatórobot alkotói Zsigó Miklós, és Tóth Bence olyan távirányítható eszköz kialakítására törekedtek, mely a víz alatti infrastruktúra állapotáról ad hiteles, élő. Különböző eszközök vezérlése EMG-vel, Vas Bertalan alkotásaként került bemutatásra. A fejlesztő izomfeszítéssel képes számítógépes prezentációt bemutatni, távolról bekapcsolni technikai eszközöket – TV, lámpa, és a technológia alapján elkészített robotkéz akár szorításra is alkalmassá válik.
További információwww.bankirobot.hu
Kiállítóhely: B203

 


Az Okos Doboz egy tankönyvfüggetlen digitális taneszköz, mely jelenlegi online formájában azokosdoboz.hu oldalon érhető el. Az oldalon több mint 500 feladatsor, 30 gondolkodási képességet fejlesztő játék és 100 egészségnevelési animáció található. Ez az edutainment-alapú digitális feladatgyűjtemény a Nemzeti Alaptanterv fejlesztési céljainak megfelelően, a kerettanterv követelményeit és kulcsfogalmait szem előtt tartva kapcsolódik be az oktatási tevékenységbe. A feladatgyűjtemény tanórai, egyéni fejlesztési, felzárkóztatási, illetve otthoni, egyéni tanuláshoz is alkalmazható. Jelenleg az Okos Doboz alsó- és felső tagozatos feladatsorokat, gondolkodási képességeket fejlesztő játékokat, illetve az egészségnevelés témaköréhez kapcsolódó újszerű feladatsorokat és oktató animációkat is tartalmaz.
További információokosdoboz.hu
Kiállítóhely: S302

 


eTwinning – az európai iskolák közössége: A 12 éve működő eTwinning program Európa különböző országaiban található köznevelési intézmények együttműködését, közös projektek indítását támogatja. Technikai, pedagógiai, módszertani segítséget, online eszközöket és szolgáltatásokat biztosít ingyenesen, melyek a szakmai fejlődést és a digitális kompetencia fejlesztését segítik elő. A hazai koordinációt a Nemzeti Szolgáltató Pont végzi, melynek feladatait az Oktatási Hivatal látja el.
További információwww.etwinning.hu
Kiállítóhely: B303

 


Oracle
További információoracle.com
Kiállítóhely: B403

 


A Pannon Kincstár Humán Szakképző és Tréning Központban (amely két intézményt foglal magában: Közép-európai Szakgimnázium és Szakközépiskola és Pannon Kincstár Kft.) egy évtizede azon dolgozunk, hogy a segítő szakmák legjobb szakembereit képezzük. Mára az egészségügyi, szociális, gyermekgondozó és pedagógiai OKJ képzések élenjáró oktatási intézményévé váltunk. Az „Ügyfélút 2017” projektünk alapvető célja, hogy a Pannon Kincstár munkatársai, partnerei, tanárai és diákjai számára egy magas hozzáadott értékkel rendelkező, online ügyviteli Ügyfélkapu rendszerre épülő szolgáltatást nyújthassunk, ezáltal növeljük az ügyintézés hatékonyságát, csökkentjük az ügyintézési időt és a hibák számát, és javítjuk a felhasználói élményt.
További információwww.pannonkincstar.hu
Kiállítóhely: B402

 


A PC World magazin oktatási mozgalma, amely fókuszában az algoritmikus gondolkodás fejlesztése és a modern technológiák fiatalok körében végzett népszerűsítése áll.
További információhelloworldonline.hu
Kiállítóhely: S105

 


A Polgár Judit Sakk Alapítvány non-profit szervezet, amely alapvető küldetésének tekinti a társadalmi fejlődést, úttörő szerepet vállal az oktatás és élethosszig tartó tanulás, a sport, tehetséggondozás, készségfejlesztés és a társadalmi felzárkóztatás terén, célja a kreativitás és tudásgazdagság fejlesztése, hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt.
További információwww.sakkpalota.hu
Kiállítóhely: S308 (csak szombaton)

 


RACIONET
További információracionet.hu
Kiállítóhely: B101

 


Samsung SMART School a digitális oktatás szolgálatában A Samsung Magyarország három éve vesz részt a digitális oktatás fejlesztésében és a pedagógusok, iskolaigazgatók körében zajló szemléletváltásban. A digitális oktatási stratégiához illeszkedve a Samsung a tabletek, az okos táblák, az oktatási szoftverek és applikációk mellett olyan képzéseket is biztosít a tanároknak, melyek segítségével új módszertani elemekkel lesznek képesek digitális környezetben oktatni.
További információsamsung.com
Kiállítóhely: S109

 


Cégünket 1992-ben alapítottuk informatikai képzések és konferenciák szervezésére és lebonyolítására. Az elmúlt 20 évben könyv és tankönyvkiadóként is megjelentünk a piacon. Az utolsó 15 évben elektronikus tananyagokat is fejlesztettünk és honosítottunk. Eddig 12 akkreditált informatikai tan-könyvet adtunk ki általános és középiskolánk számára. Az általunk kiadott informatikai szakkönyvek száma meghaladja az ötvenet.
További információ: www.jos.hu
Kiállítóhely: S307

 


A Stiefel Iskolaellátó azért jött létre, hogy elérhető áron minőségi taneszközökkel szolgálja ki az iskolákat minden tantárgyhoz. Csak olyan termék kerülhet be, amely megfelel a Stiefel szigorú minőségi előírásainak. Jelenleg mintegy tízezer taneszközből válogathat, és a választék folyamatosan bővül.
További információwww.iskolaellato.hu
Kiállítóhely: S204

 


Magyar Telekom
További információ: telekom.hu
Kiállítóhely: S104

 


A UPC Magyarország vezető televíziós, szélessávú internet és telefonszolgáltató, mely kábelhálózatain országszerte több mint 300 településen, mintegy 800 ezer család és egyre több üzleti vállalkozás számára biztosít csatlakozást a digitális világ határtalan lehetőségeihez. A UPC számára kiemelt jelentőségű a digitális kompetenciák fejlesztése és a társadalmon belüli digitális szakadék csökkentése, ezért 2017-ben a magyar szolgáltatók közül elsőként vette fel kínálatába a Digitális Jólét Alapcsomagot.
További információupc.hu
Kiállítóhely: B401

 


Újbuda Smart
További információsmart11.ujbuda.hu
Kiállítóhely: S308 (csak pénteken)

 


Az SBrick Plus egy magyar fejlesztésű okoskocka mely összeköti a különböző LEGO® családokat (WeDo, Mindstorms, Powe Functions) ezáltal új dimenziókat nyit az élményalapú oktatásban. Játszva segít elmélyülni a programozás és a robotika világában és a való életben is felhasználható tudást ad a tanulóknak.
További információ: www.sbrick.com
Kiállítóhely: S304

 

pontgyűjtő játékban résztvevő kiállító

 

Teljes program letöltése (PDF)

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

Kiemelt támogató

Arany fokozatú támogató

Ezüst fokozatú támogató

Bronz fokozatú támogató

 

Készült az EFOP-3.2.15–VEKOP-17-2017-00001 „A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérési-értékelési és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása” projekt keretében.