Jánossy Zsolt, a DPMK digitális fejlesztője lett a Sulinetwork-díj idei egyik díjazottja

A 2012-ben alapított Sulinetwork-díj évről évre szakmai elismerésben részesíti azokat a pedagógusokat és oktatási szakembereket, akik kiemelkedő tevékenységükkel, pedagógiai-módszertani munkájukkal hozzájárulnak a digitális írástudás fejlesztéséhez, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.

Az elismerést minden évben legfeljebb három pedagógus veheti át, akik a szakmai kitüntetés mellett egy-egy kisplasztikát is kapnak ajándékba, amely Szanyi Borbála szobrászművész alkotása. A Sulinetwork-díj kiosztására idén február 12-én, a IV. Országos Szaktanácsadói Konferencia keretén belül került sor.

Dr. Abonyi-Tóth Andor és Fári János mellett a 2019. évi díjazottak közt szerepelt Jánossy Zsolt, a Gödöllői Török Ignác Gimnázium tanára, szaktanácsadó, szakértő, aki egyben a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ digitális fejlesztője is.

Jánossy Zsolt fizika, matematika és angol szakos középiskolai tanár. Több mint két évtizede dolgozik a digitális pedagógia területén, és tevékenysége nem csak az iskola falain belül ismert és elismert. A Sulinet portál indulásakor a Fizika rovat munkatársaként dolgozott, és számos tananyag fejlesztésében vállalt szerepet (pl. Zanza TV). Fizika szaktanácsadóként évek óta rendszeresen tart előadásokat pedagógusoknak, emellett az érettségi bizottság tagja.

Részt vett a hazai IntelTeach Essentials tananyag adaptációjában, magyarra fordításában. Képzett projektpedagógusként  a 2016-os Digitális Témahéten kiemelkedő pályázatával II. díjat szerzett. Az m-learning és a robotika területén több jó gyakorlattal is gazdagította a pedagógusok eszköztárát, és az Erzsébet táborok nyári programjában is részt vett robotika foglalkozásokkal.

Jánossy Zsolt a Code Week eseményeknek is aktív résztvevője, a kódolás és a digitális írástudás interdiszciplináris alkalmazásának híve és terjesztője. Az IPET Innovatív Pedagógiáért Társaság alapító tagja és első elnöke.

2017 óta munkatársa a Digitális Jólét Nkft. Digitális Pedagógiai Módszertani Központjának. Digitális szakértőként részt vesz az EFOP 3.2.3-as pályázat támogatásában, szakmai események szervezésében, illetve meghatározó szerepet játszott több mint 100 pedagógus angliai és finnországi szakmai tanulmányútjának lebonyolításában és támogatásában.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Forrás: https://hirmagazin.sulinet.hu/hu/hirek/ok-a-sulinetworkdij-nyertesei-2019ben