Digitális Témahét 2019 pályázatok

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ 2019-ben is pályázatot hirdet a Digitális Témahéten projektet megvalósító pedagógusok, valamint köznevelési intézmények számára. A pályázat lehetőségét az intézményeknek érdemes már a regisztrációnál és a projektek előkészítésénél is szem előtt tartani. 

A pályázatra olyan – minimum 5×45 perc időtartamú – projektekkel lehet nevezni, amelyekben a diákok önálló közös tevékenység során valamilyen komplex, több oldalról megközelíthető problémát oldanak meg, a pedagógus szerepe pedig a munka segítése. A digitális pedagógiai módszertannal támogatott projekt több műveltségi területhez is kapcsolódhat egyszerre, eredménye pedig valamilyen tárgyi vagy szellemi produktum, amelyet a diákok közösen állítanak elő.

A pályázók online jelentkezési lap kitöltésével indulhatnak a nyereményekért. A pályázati űrlap a Digitális Témahét kezdő napjától válik majd elérhetővé. 

A pályázat benyújtásának határideje: 2019. április 28.

A korábbi évekhez hasonlóan az intézményeknek saját honlapjukon kell dokumentálniuk a megvalósított projekteket. A dokumentációnak be kell mutatnia a pedagógiai folyamatot, vagyis azt, hogy milyen tanulási folyamat zajlott le a a projekt megvalósítása során. A pályázók használhatják a Digitális Témahét projektterv sablonját is (nem kötelező).

A 4. Digitális Témahéten minden eddiginél több díj várja a sikeres projektek megvalósítóit:

A három legjobb projektet megvalósító pedagógus 200 ezer Ft, 150 ezer Ft és 100 ezer Ft értékben kaphat a digitális pedagógiát támogató eszközöket, míg a három legjobb pályázatot benyújtó köznevelési intézmény 400 ezer Ft, 300 ezer Ft és 200 ezer Ft értékben juthat értékes eszközökhöz.

A pályázat eredményhirdetésére 2019. június 8-án, a Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás (DOKK) keretében megrendezett ünnepélyes díjkiosztón kerül majd sor.

A pályázatra érvényes regisztrációval és a tanév során, 2019. április 12. előtt megvalósított projektekkel lehet jelentkezni.

Általános értékelési szempontok: 

  • projektpedagógiai elvek teljesülése
  • programozási nyelv/környezet aktív használata
  • digitális kompetencia fejlesztése
  • digitális eszközök használata
  • illeszkedés a kerettantervekhez
  • eredetiség, újszerű ötletek
  • szakmai tartalom
  • formai megjelenés

A Digitális Témahét partnerei a fentieken kívül további különdíjakat ajánlanak fel, amelyekről folyamatosan adunk tájékoztatást.