Már több mint 1000 iskola csatlakozott a Digitális Témahéthez!

2019. április 8-án több mint 1000 csatlakozott intézménnyel elindult az idei Digitális Témahét. A program ideje alatt a regisztrált intézmények kiemelt figyelmet fordítanak a digitális technológiával támogatott tanulásra, a Témahét hosszú távú célja azonban az, hogy a digitális pedagógia módszertana az év minden napján beépüljön az oktatásba.

A DTH-hoz kapcsolódó pályázatra nevezni egészen a Témahét végéig, április 12-ig lehet olyan – minimum 5×45 perc időtartamú, a tanév során, 2019. április 12. előtt megvalósított – digitális projektekkel, amelyek tanulók/gyerekek önálló közös tevékenységére, együttműködésére épülnek, s amelyekben a pedagógus szerepe a munka segítése, támogatása. A pályázathoz érvényes regisztráció szükséges.

A regisztrációt követően minden intézmény online kitűzőt kap, amelyet elhelyezhetnek az iskola honlapján, jelezve a szülők, valamint az iskola iránt érdeklődők számára, hogy az intézmény szemléletében felkészült a pedagógiai módszertanának megújítására, támogatva a digitális kompetencia fejlesztését, a digitális pedagógia elterjesztését. A regisztrált intézmények emellett felkerülnek a Digitális Témahét programtérképére.

A még csatlakozni kívánó köznevelési intézmények a www.digitalistemahet.hu címen jelentkezhetnek, ahol a pedagógusokat felkészítő webináriumok, részletesen kidolgozott oktatási anyagok, mintatartalmak, módszertani útmutatók és folyamatosan fejlesztett tudásbázis is várja.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. április 28.

A pályázat eredményhirdetésére  2019. június 8-án, a Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás (DOKK) keretében megrendezett ünnepélyes díjátadón kerül sor.

A három legjobb projektet megvalósító pedagógus 200 ezer Ft, 150 ezer Ft és 100 ezer Ft értékben kaphat a digitális pedagógiát támogató eszközöket, míg a három legjobb pályázatot benyújtó köznevelési intézmény 400 ezer Ft, 300 ezer Ft és 200 ezer Ft értékben juthat értékes eszközökhöz.

A Digitális Témahét 2019 partnerei számos felajánlást tettek, melyeket különféle témákban, a fődíjak mellett további elismerésként, különdíj formájában nyerhetnek el az arra érdemes iskolai projektek. A különdíjakra a témahét idején megjelenő űrlapon lehet pályázni.

A 2019-es Témahét különdíjat hirdető partnerei: BOOKR Kids, Oracle Academy, Makerspace.hu Digitális Közösségi Alkotóműhely, Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, Stiefel Eurocart Kft., Micro:bit Foundation, Raabe Klett Kiadó, mProve Solutions, Craftunique, EKE OFI Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum, Könyvtárostanárok Egyesülete, Abacusan Stúdió, Gödöllői Királyi Kastély, Giving Hungary Alapítvány, Balázs Diák, Magyar Digitális Oktatásért Egyesület, Darts Matek, Microsoft Magyarország, Duplitec Kft., Vodafone Magyarország Alapítvány.

Csatlakozzon Ön és intézménye is az idei Digitális Témahéthez!

 

A Témahét az EFOP-3.2.15-VEKOP-17-2017-00001 A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérés-értékelés és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása c. projekt keretében kerül megrendezésre.