Mobil digitális órabemutatók a DPMK szervezésében

A jövő munkaerőpiacán már egyetlen oktatásból kilépő diák sem boldogulhat megfelelő digitális kompetenciák nélkül, amelyek megszerzését a kormány – a Digitális Oktatási Stratégiában meghirdetett szándékok szerint – az elkövetkező évek során mindenki számára lehetővé teszi. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy az iskola egésze (a pedagógusok, a menedzsment és az egész szervezet) megfelelő segítséget kapjon a digitalizáció folyamatában. A megújuláshoz szükséges szakmai-módszertani háttértámogatás szándékával indít most útjára országjáró programsorozatot a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ.

A Digitális Jólét Nonprofit Kft. divíziójaként a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK)  fontos feladatának tartja a technológiai eszközök minél hatékonyabb alkalmazásának bevezetését a napi szintű iskolai gyakorlatba, és ezzel a modern digitális pedagógiai kultúra elterjesztését az oktatás minden szintjén. A szeptember folyamán elinduló programsorozat célja, hogy az ország különböző pontjaira történő helyszíni kitelepüléssel betekintést adjon a digitális pedagógiai eszközök, szoftverek, programok alkalmazására vonatkozó hazai jó gyakorlatok megismerésébe. A bemutatókon a pedagógusoknak alkalmuk lesz arra, hogy bővítsék közvetlen, élményszerű tapasztalataikat a digitális pedagógia terén, a tanulóknak pedig arra, hogy a gyakorlatban is kipróbálják a digitális tanulási eszközöket.

A program a PontVelem Nonprofit Kft. közreműködésével a 2019/20-as tanévben a tervek szerint tizenöt-húsz helyszínre jut el (egynapos, kétnapos, egyhetes, valamint kéthetes kitelepülések keretében). A helyszíneken 1–12. évfolyamos tanulók számára kerül sor – a fenntarthatóságtól az internetbiztonságon át a digitális kincskeresésig és robotikáig sok mindent felölelő – változatos témájú délelőtti tanórák és délutáni foglalkozások megtartására. Emellett pedagógusok, szakértők, szaktanácsadók vehetnek részt különféle eszközbemutatókon, workshopokon és a DOS céljaihoz illeszkedő, digitális pedagógiát támogató műhelymunka jellegű programokon.

A digitális bemutató foglalkozások első állomása Sonkádon lesz szeptember 9. és 13. között. A programsorozat elsősorban az észak-alföldi, észak-magyarországi, dél-dunántúli és dél-alföldi régiókra fókuszál. A további helyszínekről és időpontokról a DPMK weboldalán folyamatos tájékoztatást adunk.

A programsorozat az EFOP-3.2.15-VEKOP-17-2017-00001 A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérés-értékelés és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása c. projekt keretében kerül megrendezésre.

További információk: www. dpmk.hu/
Sajtókapcsolat: sajto@dpmk.hu