Kódolási programok minden korosztálynak

A Digitális Jólét Nonprofit Kft. divíziójaként működő Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) az Európai Programozás Hete (EU Code Week) elkötelezett magyarországi támogatója. Az Európai Bizottság által 2013-ban útjára indított kezdeményezés  célja, hogy a programhéten minél több diák ismerkedjen meg a programozás, kódolás alapjaival. A DPMK komoly szerepet vállal a szervezésben, segítséget nyújt az intézményeknek és a pedagógusoknak, illetve szakmai előadásokkal és webináriumokkal is támogatja a felkészülést és az események megszervezését.

Az idei évben a Code Week programhét október 5. és 20. közt kerül megrendezésre. A programozási események szervezői már év eleje óta regisztrálhatnak, és bejelölhetik eseményeiket a EU Code Week map oldalon.

Code Week eseményt bárki szervezhet: iskolák, cégek, felsőoktatási intézmények, múzeumok, élményközpontok is meghirdethetnek a kódoláshoz kapcsolódó programokat. Ilyen regisztrált esemény lehet egy verseny, vetélkedő vagy a tágabb közösségnek szóló népszerűsítő vagy foglalkoztató program is (az órarendben szereplő tanóra azonban nem tekinthető Code Week eseménynek), vagy akár különféle cégek által meghirdetett bemutatók, programozással összefüggő szakmákat népszerűsítő előadások, látogatások.

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ webinárium-sorozattal segíti a felkészülést azok számára, akik szeretnének programozási eseményt szervezni az európai programhét keretében.

Az eddig lezajlott webináriumok megtekinthetők az alábbi linkeken:

Klacsákné Tóth Ágota: Kódolási programok minden korosztálynak
A webinárium betekintést nyújt arról, hogy lehet a kódhéten életkornak megfelelő programokat szervezni egy 12 évfolyamos iskola valamennyi tanulójának.

Dr. Főző Attila László (a DPMK senior digitális fejlesztője, Code-Week nagykövet): Webinárium az idei Code Week újdonságairól, ötletek események szervezéséhez tanítóknak és bármely szakos tanároknak

A további tervezett programokról folyamatos tájékoztatást adunk a dpmk.hu Hírek rovatában, valamint a Code Week Facebook oldalán is!