Robotoljunk együtt! – Code Week webinárium közvetítés a Mobilityből

A Digitális Jólét Nonprofit Kft. divíziójaként működő Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) az Európai Programozás Hete (EU Code Week) elkötelezett magyarországi támogatója: többek közt szakmai előadásokkal és webináriumokkal is segíti a felkészülést és az események megszervezését. 2019. szeptember 30-án a Code Week webinárium valódi helyszíni közvetítéssel jelentkezik a győri Mobilty Digitális Élményközpontból.

Az idei évben a Code Week programhét október 5. és 20. közt kerül megrendezésre. A programozási események szervezői már év eleje óta regisztrálhatnak, és bejelölhetik eseményeiket a EU Code Week map oldalon.

Code Week eseményt bárki szervezhet: iskolák, cégek, felsőoktatási intézmények, múzeumok, élményközpontok is meghirdethetnek a kódoláshoz kapcsolódó programokat. Ilyen regisztrált esemény lehet egy verseny, vetélkedő vagy a tágabb közösségnek szóló népszerűsítő vagy foglalkoztató program is (az órarendben szereplő tanóra azonban nem tekinthető Code Week eseménynek), vagy akár különféle cégek által meghirdetett bemutatók, programozással összefüggő szakmákat népszerűsítő előadások, látogatások.

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ webinárium-sorozattal segíti a felkészülést azok számára, akik szeretnének programozási eseményt szervezni az európai programhét keretében.

A soron következő  a Code Week webinárium helyszíni közvetítéssel jelentkezik a győri Mobilty Digitális Élményközpontból:

2019. szeptember 30. Bognár Amália és Kemenesi Ágoston: Robotoljunk együtt! 
A webinárium betekintést nyújt a Mobility Győr – Digitális Élményközpont háttérmunkájába. Az előadók elmesélik, milyen eszközökkel dolgoznak, programoznak, milyen pedagógiai céljaik vannak, és milyen kihívásokkal találják szembe magukat a látogatók.

A programra erre a linkre kattintva lehet jelentkezni.

Az eddig lezajlott webináriumok megtekinthetők az alábbi linkeken:

szeptember 25.
Skultéty Zoltánné: Code Week – Kódvadászat
Izgalmas, szabadban is alkalmazható, kódolással teli, mobiltelefonos kaland gyerekeknek

szeptember 23.
Graber Péter és Rekenei Zolta tanulók, valamint Kulcsár Anikó és Tóth Éva pedagógusok (BMSZ Petrik Lajos SZGI tanárai és diákjai) beszámolója arról, hogyan készülnek az egyhetes kódolásra.

szeptember 19.
Klacsákné Tóth Ágota: Kódolási programok minden korosztálynak
A webinárium betekintést nyújt arról, hogy lehet a kódhéten életkornak megfelelő programokat szervezni egy 12 évfolyamos iskola valamennyi tanulójának.

szeptember 10.
Dr. Főző Attila László (a DPMK senior digitális fejlesztője, Code-Week nagykövet): Webinárium az idei Code Week újdonságairól, ötletek események szervezéséhez tanítóknak és bármely szakos tanároknak

A további tervezett programokról folyamatos tájékoztatást adunk a Code Week Facebook oldalán!