Adventi Kalendárium

A Digitális Témahét csapata a karácsonyi várakozás minden napjára új meglepetéssel készül. A Témahét közösségi oldalain megosztott adventi kalendárium ablakaiban egy-egy QR-kód található. A kódok mögötti rövid videókban minden nap más tanár mesél arról, hogy mit jelent számára a Digitális Témahét, és miért érdemes másoknak is kipróbálni ezt a remek lehetőséget.

2020. március 23. és 27. között ismét megrendezésre kerülő Digitális Témahét célja, hogy a megvalósított projektek keretében a diákokat minél inkább felkészítse a digitális eszközök célzott és tudatos felhasználására. A megnyitott regisztrációs felületen már 185 intézmény csatlakozott a jövő évi Témahéthez. A részvételben még kevésbé tapasztalt intézmények számára a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ – a korábbi évekhez hasonlóan – ismét számos módon és platformon igyekszik megkönnyíteni a felkészülést.

A program honlapján található mintatartalmak, módszertani útmutatók, valamint a DPMK munkatársai által szervezett szakmai műhelyek mellett a Témahét Facebook oldalain is számos ötletadó bejegyzést, hivatkozást, információt találhatnak azok, akik szeretnék kipróbálni magukat digitális projektek megszervezésében.

A Témahét adventi kalendáriuma minden nap egy-egy új személyes üzenetet oszt meg, amelyben pedagógusok mesélik el, mit jelent számukra a Témahét, ezzel is biztatva minden iskolát, pedagógust a csatlakozásra.

Az első héten kinyílt ablakok:

A kalendáriumban eddig elhangzott üzenetek megfogalmazói:

  • Skultéty Zoltánné (Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon, Miskolc)
  • Bognár Amália (Mobility-Győr Digitális Élményközpont)
  • Klacsákné Tóth Ágota (Budapest XX. Kerületi Nagy László Általános Iskola és Gimnázium)
  • Derekasné Orosz Andrea (Bükkábrányi Arany János Általános Iskola)
  • Hipik Angéla (Szlovák Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, Budapest)
  • Tóth Éva (BMSzC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma, Budapest)
  • Tarné Éder Marianna (Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium)

Keresse Ön is a Facebookon a Digitális Témahét Tanári Fórumban naponta megjelenő új kódot, mert meglepetés, hogy kinek az üzenete hangzik el!

További információk a Digitális Témahétről:
dpmk.hu
digitalistemahet.hu
Digitális Témahét Tanári Fórum
Digitális Témahét Facebook oldal
Digitális Témahét YouTube csatorna

Regisztráció a Digitális Témahétre: digitalistemahet.hu/regisztracio/iskola

 

A Digitális Témahét a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ koordinálásában, az EFOP-3.2.15-VEKOP-17-2017-00001, A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérés-értékelés és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása c. projekt keretében, valamint az EMMI támogatásával kerül megrendezésre.