Digitális Témahét 2020 – partneri pályázatok, különdíjak

Idén is számos kategóriában pályázhatnak a Digitális Témahéten részt vevő pedagógusok és oktatási intézmények a programot támogató szervezetek, kormányzati intézmények és partnercégek által meghirdetett díjakra. A pályázatok nyertesei ünnepélyes díjkiosztón vehetik majd át díjaikat.

A Témahét keretében a résztvevő köznevelési intézmények miniprojektek formájában, digitális pedagógiai eszközök segítségével dolgoznak fel egy-egy szabadon választott témát a tanóráikon – legalább egy napon, de akár egy héten keresztül is. A Digitális Témahéthez kapcsolódó pályázat mellett a Témahét 2020 partnerei számos felajánlást tettek, melyekre különféle témákban pályázhatnak a Témahétre regisztrált iskolák és pedagógusok, értékes különdíjakat nyerve intézményük és diákjaik számára.

 

Mese Webbel – a gödöllői kastély honlaptervező pályázata

  • I. díj: 80.000 Ft értékű műszaki cikk vásárlási utalvány
  • II. díj: 40.000 Ft érétkű műszaki cikk vásárlási utalvány
  • III. díj 20.000 Ft értékű műszaki cikk vásárlási utalvány

Közönségdíj: kastélyos ajándékcsomag

Fődíj: felhasználási szerződés a nyertes pályázatíróval

Pályázni a kitöltött pályázati adatlap beküldésével lehet. Adatlap igényelhető: palyazat@kiralyikastely.hu

Határidő: 2020. március 10. 20.00

További információ a pályázatról: itt.

 

Digitális Gyermekvédelem Különdíj

A különdíjra a Digitális Káprázatok – új média oktatást segítő tananyagokra épülő projektet megvalósító pedagógusok pályázhatnak. A nyertes projektet megvalósító osztályt – előre egyeztetett időpontban – meglátogatja a DJP Utazó Digitális Élményközpontja. A program keretében az Élményközpont munkatársai előadást tartanak, majd a diákok maguk is kipróbálhatják a program során bemutatott Lego-robotokat, drónt, VR-szemüveget és 3D nyomtatót.

Pályázat beadási határideje: 2020. április 5.

A pályázat elektronikus úton nyújtható be az online pályázati űrlap kitöltésével.

További részletek: itt

 

Különdíj „A legaktívabb külhoni magyar közösség” számára

A három legjobb pályázatot benyújtó iskola részesül a Nemzetpolitikai Államtitkárság különdíjában, amely egy tanulást segítő csomag:

  • BBC Micro:bit Club csomag, amely 10 db programozható mikrokontrollert tartalmaz,
  • 200.000 Ft támogatás digitális taneszköz vásárlásához

A különdíjra online pályázati űrlap kitöltésével lehet jelentkezni 2020. április 30-ig.

További információk: itt.

 

A Stiefel Eurocart különdíj

A különdíjra azok a Digitális Témahétre regisztrált iskolák pályázhatnak, amelyek mint tanulószervezet valósítanak meg egy közös intézményi projektet.

A legjobb pályázatot benyújtó intézmény nyereménye az ALF tesztkészítő, tananyagtámogató és osztálymenedzsment rendszer GOLD verziója, amelyet az iskola valamennyi tanára és diákja egy évig használhat.

A különdíjra a Digitális Témahét pályázati űrlapjának kitöltésével lehet jelentkezni.

A pályázat benyújtásának határideje: 2020. április 5.

További részletek a pályázatról: itt

 

A Zachor Alapítvány pályázata

A Zachor Alapítvány IWalk digitális projektmunka” elkészítésére hirdet pályázatot, melynek keretében 8–12. osztályos tanulócsoportokkal kiválasztott interaktív helytörténeti séta alapján kell digitális pályamunkát (pl. film, videóesszé, interjú stb.) elkészíteni.

A legjobb pályázatot benyújtó pedagógus részt vehet a Zachor Alapítvány által meghirdetett háromnapos, akkreditált, 45 órás tanártovábbképzésen. (IWitness online digitális oktatási platformjának használata és a platformon való digitális feladatok fejlesztésének megismerése és elsajátítása).

A különdíjra a Digitális Témahét pályázati űrlapjának kitöltésével lehet jelentkezni.

A pályázat benyújtásának határideje: 2020. április 5.

További részletek a pályázatról: itt.

 

Pénziránytű Tanári Díj és tanulói díjazás

A Pénziránytű Alapítvány a Digitális Témahét projekttel együttműködésben, a Pénzügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával pályázatot hirdet pénzügyi szabadulószoba projekt iskolai megvalósításával Pénziránytű Tanári Díj és tanulói díjazás elnyerésére.

Pénziránytű Tanári Díjjal járó támogatás összege pedig személyenként 100 000 forint.

A legjobb 5 projektben résztvevő diákok (projektenként 4-8 fő) az alábbi díjazásban részesülnek:

  • 1–2. helyezett projekt diákjai: fejenként 10 ezer Ft értékű ajándékutalvány a Pénzügyminisztérium felajánlásával, további 10 ezer Ft értékű könyvutalvány az Emberi Erőforrások Minisztériuma felajánlásával, valamint ajándékcsomag a Pénziránytű Alapítvány felajánlásával
  • 3–5. helyezett projekt diákjai: fejenként 10 ezer Ft értékű ajándékutalvány, valamint ajándékcsomag a Pénziránytű Alapítvány felajánlásával.

A pályázat benyújtásának határideje: 2020. április 22.

Bővebb információ a pályázatról és a benyújtás módjáról: itt.

Csatlakozzon Ön is intézményével a Digitális Témahéthez, és nyerjen értékes díjakat, hasznos eszközöket a pedagógusok és a diákok számára!

Regisztráció a Digitális Témahétre: digitalistemahet.hu/regisztracio/iskola

Regisztráció a szakmai műhelyekre: Digitális Témahét 2020 – Indul a szakmai műhelysorozatunk

Webináriumsorozat – Ötletek a Digitális Témahétre

További információk:

dpmk.hu
digitalistemahet.hu
Digitális Témahét Tanári Fórum
Digitális Témahét Facebook oldal
Digitális Témahét YouTube csatorna

A Digitális Témahét a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ koordinálásában, az EFOP-3.2.15-VEKOP-17-2017-00001, A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérés-értékelés és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása c. projekt keretében, valamint az EMMI támogatásával került megrendezésre.