Online projektötletek – A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ módszertani ajánlásai digitális munkarend idején

A Digitális Témahét 2021 programjának keretében elkészült, online lapozható, illetve le is tölthető kiadványunkat ajánljuk a digitális pedagógiai módszerek iránt érdeklődő pedagógusok figyelmébe. A Hetedhét online projektötlet címmel most megjelent ötlettárban az óvodai nagycsoportos gyerekek és az 1–12. évfolyamos tanulók számára egyaránt ajánlunk – digitális munkarendben is megvalósítható – pedagógiai projekteket. A konkrét témákon túl a leírások a projektek menedzseléséhez, illetve a gyerekek/tanulók értékeléséhez is támpontokat adnak, valamint a megvalósításhoz javasolt digitális eszközöket és alkalmazásokat is tartalmazzák. A konkrét gyakorlatra való adaptálást segítik továbbá a projektötletekhez megadott forrásgyűjtemények, amelyekben a felhasználható tartalmakon túl a megvalósítást támogató webináriumaink is megtalálhatók. Természetesen a kiadványban megtalálható módszertani ötletek megkönnyíthetik a Digitális Témahét programjához való csatlakozást is, de a sokszínű tevékenységek, az ajánlott digitális eszközök és alkalmazások az online tanulás napi pedagógiai gyakorlatában is hasznosak, adaptálható módszerek lehetnek

Amennyiben további ötleteket szeretne felfedezni a digitális eszközökkel is támogatott értékelési megoldásokra, keresse fel a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ tudásbázisát, amely számos más területen is segítségére lehet.

Kérdezzen, és mi válaszolunk!

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ munkatársai digitális fogadóóra keretében vállalják azon egyedi, elsősorban a tanítási-tanulási folyamatban jelentkező digitális pedagógiai megoldásokra, pedagógiai módszertani alkalmazásokra, illetve azok tanulási folyamatba építésére vonatkozó kérdéseik megválaszolását, amelyekre a már közzétett írásokban csak kevéssé tudtak fókuszálni.

A tapasztalatok szerint az eszközhasználat során felmerülő kérdések zöme a felhasználásra kerülő eszközök paramétereiből és a felhasználási környezetből következik, így ezekben valószínűleg kisebb hatékonysággal tudunk támogatást nyújtani. Kérdéseikre akkor tudunk valóban támogató választ adni, ha a lehető legtöbb részletet megadnak a felmerült problémával kapcsolatosan. Sokat segíthet számunkra azon kísérletek leírása is, amelyek nem vezettek eredményre, hiszen ezáltal a szóban forgó megoldási alternatívát eleve ki tudjuk szűrni a javaslatainkból.

Kérdéseiket a szakmai_tamogatas@djnkft.hu e-mail címen tehetik fel!