Szakmai műhelysorozat a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ szervezésében

Műhelymunka-sorozatot indít a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) „Pedagógiai megújulás a 21. század eszközeivel” címmel a 2019/2020-as tanévben. A szakmai rendezvények célja kettős: egyrészt az EFOP-3.2.3-17, illetve VEKOP-7.3.3-17 “Digitális környezet a köznevelésben” pályázatot megvalósító, másrészt a Digitális Témahétre készülő intézmények, pedagógusok támogatása.

A DPMK fejlesztőcsapata ezzel a műhelymunkával ahhoz szeretne hozzájárulni, hogy az iskolákban minél eredményesebben teremtődjenek meg a digitális kompetencia fejlesztésének lehetőségei. Komplex innovációs szemlélet kialakításával, digitális pedagógia módszereinek széleskörű értelmezésével azoknak a készségeknek a fejlesztését is szeretnénk támogatni, amelyek biztos alapot szolgáltathatnak a diákok élethosszig tartó tanulásához és az olyan kulcskompetenciák fejlesztéséhez, amelyek a munkaerőpiacon való érvényesülés szempontjából is kiemelt fontosságúak.

A szakmai műhelymunkák lehetőséget teremtenek arra, hogy az akár uniós finanszírozású pályázatok, akár iskolai projekteket megvalósító intézmények, pedagógusok párbeszédet folytassanak egymással szakmai igényeikről és az együttműködés lehetséges formáiról. A résztvevőknek alkalmuk nyílik tapasztalataik megosztására, illetve a pályázat megvalósítása során felmerülő szakmai  problémáik megvitatására. A témák összeállításánál a megvalósítók által leggyakrabban feltett kérdéseket vettük alapul.

A műhelyeken a Digitális Témahéttel kapcsolatban a pedagógusok jó gyakorlatokkal, újszerű szakmai, szervezési és tartalmi megoldásokkal találkozhatnak, módszertani ötleteket gyűjthetnek a digitális kompetencia mindennapi gyakorlatban történő fejlesztéséhez.

A szakmai program a műhelyeken párhuzamos szekciókban zajlik. A programot úgy állítottuk össze, hogy a résztvevő kollégák – érdeklődésüknek megfelelően – kiválaszthassák, mely szekciókban szeretnének részt venni, de akár két szekció munkájába is bekapcsolódhassanak. Lehetőség van tehát arra, hogy a szünetben a pedagógusok szekciót váltsanak.

Annak érdekében, hogy a műhelymunka során minél több szakmai kérdés megválaszolására legyen lehetőségünk, a regisztrációs űrlapon van lehetőség a „Digitális környezet a köznevelésben” projektek megvalósításával összefüggő kérdések, témák előzetes felvetésére. A beérkezett kérdések megválaszolására az előadók a műhelymunka során ki fognak térni.

A műhelymunka-sorozat állomásai:

Dátum és időpont

Helyszín

 

 

2019. november 21. 13:30 – 17:00 Szombathely Kámoni Arborétum Ökoturisztikai Látogató és Oktató Központ Regisztráció a műhelymunkára

 

Meghívó

2019. december 03. 13:30 – 17:00 Budapest

Mozgásjavító Általános Iskola

(A szakmai program a “Digitális környezet a köznevelésben” projektek szakmai támogatására fókuszál)

Regisztráció a műhelymunkára Meghívó
2019. december 05. 13:30 – 17:00 Eger AGRIA Térségi Integrált Szakképző Központ Regisztráció a műhelymunkára Meghívó
2019. december 10. 13:30 – 17:00 Szeged Szent-Györgyi Albert AGÓRA Regisztráció a műhelymunkára Meghívó
2019. december 12. 13:30 – 17:00 Miskolc Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon Regisztráció a műhelymunkára Meghívó
2020. január. 09. 13:30 – 17:00 Nyíregyháza Nyíregyházi Szakképzési Centrum Regisztráció a műhelymunkára Meghívó
2020. február 06. 13:30 – 17:00 Pécs Tudásközpont Regisztráció a műhelymunkára Meghívó

 A sorozat további városokban folytatódik; a pontos dátumokról és helyszínekről folyamatosan hírt adunk a DPMK honlapján, valamint Facebook-oldalainkon.

Kérjük, hogy a műhelymunkán való részvételi szándékukat a táblázatban feltüntetett regisztrációs űrlapon jelezzék számunkra, legkésőbb az adott rendezvény előtti 3. munkanap végéig!

A fentebb felsorolt rendezvényeken túlmenően a 2019-2020 tanév Digitális Témahét támogatására további, önálló műhelyeket hirdettünk meg.

A Digitális Témahét önálló rendezvényeiről részletesen tájékozódhatnak a Digitális Témahét honlapján.

Várjuk szíves jelentkezésüket!

Tisztelettel:

a DPMK fejlesztői csapata