Lapozz bele! – Digitális Témahét Webináriumgyűjtemény 2016–2020

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ Digitális Témahét csapata az elmúlt másfél hónap alatt mintegy 30 online előadást szervezett, amivel támogatni igyekezett a tanárokat, diákokat és szülőket a digitális munkarend során felmerült nehézségek egy részének megoldásában. Ezeket az előadásokat most egy tematikus kiadványban összegyűjtve tesszük elérhetővé Digitális Témahét Webináriumgyűjtemény 2016–2020 címmel. A gyűjtemény nemcsak az idei Témahét webináriumait tartalmazza, hanem több olyan felvételt is a 2016 és 2019 között megvalósult előadások közül, amelyek a távtanítás, illetve a digitális oktatás témájához kapcsolódnak, és ma is aktuálisak.

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ Digitális Témahét programjának egyik legfontosabb szakmai támogatást nyújtó tevékenysége a webináriumok szervezése. Online előadásaink célja – a digitális eszközökkel támogatott projektpedagógia népszerűsítésén túl – olyan pedagógiai módszerek felkutatása és bemutatása, amelyek támogatják a tanulók digitális kompetenciájának fejlesztését, akár tantárgyhoz kötődő, akár tantárgyfüggetlen tanulási folyamatokban.

A digitális munkarend bevezetése minden eddiginél aktuálisabbá tette a Témahetet. Folyamatosan zajló webináriumaink keretében olyan oktatástechnológiai megoldásokat mutatunk be, amelyek az intézmények, valamint a napi pedagógiai gyakorlat szintjén egyaránt jól használhatók a minőségi távtanulás sikeres megvalósításához.

A kiadványban összegyűjtött előadások mindegyike a digitális technológia pedagógiai gyakorlatban való alkalmazását támogatja. Ezen belül a felvételeket 5 fő téma – Virtuális tanulási környezet, Eszköz és applikáció, Tartalomkészítés, Módszertani támogatás, Tudásmegosztás – köré csoportosítva jelenítettük meg.

A gyűjtemény a 2020. május 1-ig megvalósult webináriumokat tartalmazza, az éppen aktuális előadásokról, képzésekről a Digitális Témahét honlapján, valamint a Facebookon, a Digitális Témahét Tanári Fórum csoportban, illetve a Digitális Témahét hivatalos oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők. Online szakmai programjaink ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek. A Digitális Témahét YouTube-csatornáján, illetve Tudásbázisunkban folyamatosan bővülő webináriumkínálattal várjuk az érdeklődőket.

A Digitális Témahét Webináriumgyűjtemény 2016–2020 c. kiadvány  pdf-formátumban letölthető innen.

További információk:

Digitális Pedagógiai Módszertani Központ
Digitális Témahét
Digitális Témahét Tanári Fórum
Digitális Témahét Facebook oldal
Digitális Témahét YouTube csatorna

A Digitális Témahét a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ koordinálásában, az EFOP-3.2.15-VEKOP-17-2017-00001, A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérés-értékelés és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása c. projekt keretében, valamint az EMMI támogatásával került megrendezésre.