Keress rá és hallgass bele! – A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ webináriumi ajánlója 2.

Keress rá és hallgass bele! rovatunkban a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) Digitális Témahét programjának keretében készült webináriumokból rendszeresenajánlunk előadásokat, egy-egy kiemelt, az online tanítás és tanulás során felmerülő pedagógiai kérdések, célok mentén. Célunk, hogy kiemelten a Digitális Pedagógiai Tudásbázis, valamint a DPMK és a Digitális Témahét támogatói platformjain való eligazodást segítsük, hatékony és gyors támogatást nyújtva a digitális munkarendre való átállás során.

A DPMK tudásmegosztó felületének jó gyakorlatai és működése

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) hivatkozott adatbázisában a digitális pedagógia jó gyakorlatainak bemutatása történik meg egyéni és intézményi felhasználók számára egyaránt. A szakmai szempontok alapján gyűjtött, kiválasztott és értékelt, illetve módszertani lektoráláson is átesett leírások, pedagógiai tervek, illetve az ezek megvalósítását segítő egyéb szakmai
tartalmak (pl. előadások, oktatóvideók) a DPMK horizontális tudásmegosztó felületén folyamatosan frissülnek, így érdemes időről időre felkeresni az oldalt. A felületbe integrált keresőfunkciók, címkerendszer, valamint az egyes tartalmak értékelési lehetősége az adott igényeknek megfelelő tartalom hatékony elérését kívánja biztosítani. A kereséskor szűrhetünk anyagtípusra, célcsoportra, tanulási területre és tantárgyra is. A közzétett anagok legfontosabb kategóriáinak felsorolásával ösztönzünk mindenkit az oldal kipróbálására:

  • Eszközbemutatások;
  • Előadások;
  • Jó gyakorlatok;
  • Komplex módszertani csomagok;
  • Módszertani ötletek;
  • Oktatóvideók;
  • Pedagógiai tervek.

A tudásmegosztó felület működéséről és tartalmáról készített összefoglalót ezúton is a figyelmükbe ajánljuk.